+38 067 463 74 75 +38 093 309 55 00 0 800-211-641

(Безкоштовна лінія з усіх операторів)

Чому наявність сертифіката FDA так важлива

Чому наявність сертифіката FDA так важлива

Чому наявність сертифікату FDA настільки важлива? 

Ми давно вже звикли до різноманітного та численного маркування якості продукції. Йдеться не лише про міжнародні стандарти якості (як ISO:9001), а й маркетингові ходи на кшталт “Схвалено Асоціацією Стоматологів”. Звичайно, не можна вірити всьому, що виробник вказує на упаковці, і слід обов'язково розібратися, які сертифікати справді важливі та потрібні. Одним із знаменитих і справді вагомих є сертифікат якості FDA. Про нього й поговоримо.

Що таке FDA?

FDA (а точніше USFDA) - це управління санітарного нагляду за якістю та безпекою продуктів, один із федеральних департаментів США (входить до структури Міністерства охорони здоров'я). Відомство займається дослідженням безпеки різних продуктів - від їжі та тютюнових виробів до медикаментів, косметики, дієтичних добавок, медичного обладнання та приладів для особистого користування (догляду за собою). FDA також займається популяризацією здорового способу життя у США, поступово виходячи на глобальний рівень. За діяльністю та результатами їх досліджень стежать не лише американці, адже вважається, що стандарти якості цього відомства є найсуворішими, тому схвалення продукту FDA відразу ж підвищує його популярність та довіру покупців у всьому світі.

Деякі типи медичного та косметологічного обладнання, наприклад лазери, клінічно досліджуються лише цією організацією. Оскільки дослідження можуть тривати не один рік (навіть десятиліття), відомство може згодом відкликати свій сертифікат, якщо під час досліджень з'ясується, що продукт потенційно небезпечний для користувачів. Тому, крім статусу “approved”, відомство може надавати позначку “regulated”.

FDA-approved та FDA-regulated — чи є різниця?

Сертифікат якості FDA гарантує безпеку продукту за максимальним переліком критеріїв. Однак якщо йдеться про косметику та косметичні апарати (прилади не медичного призначення), статус "Approved" може бути отриманий тільки після виходу товару на ринок. Надалі крем, сироватка або косметологічний пристрій проходять дослідження щодо небажаних побічних ефектів для користувачів. Будь-який з користувачів, який зазнав негативного ефекту від використання продукту (алергічна реакція від крему, наприклад) може заповнити онлайн-звіт на сайті відомства. Таким чином, Управління збирає величезну кількість даних, проаналізувавши які, можна виділити ефекти, частотність яких перевищує середні значення статистичної ймовірності.

Важливо також розуміти, що стандарти якості для медикаментів та косметичних засобів різняться. Приналежність товару до тієї чи іншої категорії визначається законом з урахуванням способу та мети застосування засобу. Втім, це не заважає деяким виробникам продавати медикаменти у вигляді косметики і навпаки, класифікувати як медичні засоби косметичні склади.

Що гарантує сертифікат FDA?

Насамперед такий сертифікат гарантує безпеку складу продукту - жоден його компонент не може бути шкідливим для людини. Дослідження піддаються технологічні, хімічні, мікробіологічні характеристики, перевіряється і радіоактивна безпека продукту. Наявність сертифікату дозволяє вийти на ринок не тільки США, але і більше десятка країн, які вважають сертифікат FDA статусним (зокрема Австралія, Канада та ін.)

Також при сертифікації важлива упаковка - назва бренду, повні дані про виробника, склад, термін придатності, рекомендації щодо застосування та зберігання. Користувач повинен отримати максимально повну та зрозумілу інформацію про продукт, вивчивши маркування на упаковці.

Для клієнтів наявність сертифікату від найсуворішої у світі інстанції - гарантія особистої безпеки, що в рази підвищує довіру не лише до майстра та процедури, а й до закладу.

Для салонів краси та медичних центрів використання сертифікованого обладнання, косметики та матеріалів – це можливість підтримувати не лише високі внутрішні стандарти якості, а й статусність в очах клієнта. Для сегменту "преміум" це і зовсім обов'язкова умова.

Давайте підсумуємо – чому наявність сертифіката FDA вкрай бажана для косметологічного обладнання:

  • підвищує рівень довіри клієнтів – люди охочіше купують процедури, а кількість постійних клієнтів зростає;
  • гарантія безпеки – FDA це науково-дослідна організація, яка проводить клінічні дослідження;
  • для виробників це можливість виходу на міжнародний ринок (зокрема США, Австралії, Канади);
  • Сертифіковане обладнання вигідно виділяє салон серед "сусідів", а для преміум-сегменту і є обов'язковою умовою конкурентоспроможності.

Наявність міжнародно визнаних сертифікатів відразу ж дозволяє виділити салон серед слабших конкурентів, і позиціонувати себе у свідомості клієнта як висококласний заклад, що надає лише безпечні та якісні процедури. Це посилює не тільки приплив клієнтів, підвищує їхню лояльність до вас, але й спрощує процес переходу нових відвідувачів до категорії постійних. Адже саме постійні клієнти - джерело стабільного доходу.

Отже, сертифікація обладнання та матеріалів безпосередньо пов'язана з якістю послуг, а значить  і з вигодою, яку принесе підприємство.

ЧОМУ КРАЩЕ КУПУВАТИ В VENKO?

0% розстрочка

Безкоштовне навчання (онлайн або в шоурумі)

Сертифікати FDA (США) CE (Європа)

Гарантія 24 місяці

Ексклюзивна бонусна програма

Маркетингова підтримка як бонус!